Gustav och Johanna: ”I början kändes det jättekonstigt och lite pinsamt men idag känns det helt naturligt!”

Vi gjorde hela två intervjuer med Gustav och Johanna. Den här blev klar för sent för att komma med i tidningen, men vi bjuder på den på hemsidan istället. Läs den andra intervjun i tidningen som kommer 21 augusti! 

När ni insåg att ni blev kända, vad tänkte ni då?

– Jag tror inte att vi tänkte så mycket, det är svårt att förstå själv eftersom det märks mest över internet eller lite i taget. Vi träffar ju aldrig alla våra följare samtidigt, vilket gör det lite svårt att ta in. För det mesta lever vi precis som innan.

Hur mycket tjänar ni på Youtube på en månad?

– Det är väldigt olika beroende på hur mycket vi publicerar osv, ibland blir det mer och ibland blir det mindre.
Men vi kan alltid ta ut en normal lön som gör att framförallt Johanna kan arbeta med det och allt runt om kring på heltid.

Tar ni åt er av hatkommentarer?

– Oftast inte, vi får inte alls mycket hatkommentarer. Vissa ord är blockerade på vår kanal så vissa kommentarer ser vi inte ens, och kommer det någon brukar vi bara radera den för att ha en sån positiv kanal som möjligt. Det är klart att man kan fundera lite extra på någon kommentar lite då och då och kanske må dåligt över den, men när man sedan reflekterar över den inser man att det är den som skrev kommentaren problemet ligger hos.

Kan ni gå ut på stan utan att bli igenkända?

– Jag skulle säga att det nästan alltid är någon som iallafall tittar lite extra, pekar eller tar ett smygkort som dom inte tror vi ser (det gör vi, haha). Och oftast kommer det fram någon som vill ta ett kort eller småprata lite, mer eller mindre beroende på vart man är någonstans.

Vad gör ni med pengarna?

– Som vi sa innan tar vi alltid ut en normal lön till framförallt Johanna för att hon ska kunna lägga all tid på Youtube och allt som krävs omkring. Pengar utöver det lägger vi på aktiviteterna vi filmar, all utrustning som krävs (kameror, ljus, redigeringsprogram osv). Kort och gott går de mesta av pengarna tillbaka in till Youtube kanalen igen.

Gillar ni slime?

– Vi har faktiskt inte testat, det kanske vi borde göra!

Vill ni ha barn i framtiden?

– Det får vi se, vi har inga planer på det än iallafall. Men det är mycket möjligt att det blir så, dock längre fram.

Hur är det att gå på spökjakt?

– Super spännande, super läskigt, super jobbigt, super kul! Allt på en gång, det är mycket känslor under samma kväll. Man blir ju alltid rädd och får en obehaglig känsla samtidigt som det är spännande!

Vem är era största idol?

– Oj, vi har många. Men en gemensam är Justin Bieber, han är så cool! Inom Youtube skulle det nog bli Jon Olsson.

Hur känns det att gå runt i stan och prata med en kamera?

– I början kändes det jättekonstigt och lite pinsamt men idag känns det helt naturligt! Det känns verkligen som att man pratar till dem som tittar och tänker bort att det bara är till en kamera till en början.

Brukar ni pracka varandra?

– Nej, det gör vi inte. Vi kan småretas och små skämta ibland, men pracka skulle vi inte kalla det.

Intervju: Mollie Jelveby Joelsson, Hanna Beckman, Melissa Lagos